Skip links
John van Wijngaarden

John van Wijngaarden

Commissielid Houten Anders

John van Wijngaarden
Commissielid
John.van.Wijngaarden@houtenanders.nl

“Geboren en getogen in Houten” Getrouwd en vader van twee dochters.

 In 1960 bouwden mijn ouders een huis in Burgemeester Haefkenstraat. (De eerste nieuwbouw van Houten ) Ik ben nu zelf woonachtig in de poorten en ben nog steeds trots op wat Houten geworden is!

 Na mijn studie het werkzame leven gestart bij uitgeverij Wolters Kluwer oa voor de algemene uitgeverijen en werkte vervolgens in alle delen van het land. Van Deventer tot Amsterdam envan Meppel tot Landgraaf. Door de centrale ligging van Houten werd ik een echte vinex-forens..

Altijd al actief geweest voor de Houtense gemeenschap en betrokken bij wat er leeft in de samenleving. Bestuurlijk actief en nog steeds verbonden aan het culturele verenigingsleven.

Mijn levensmotto’s zijn: “als het er nog niet is, dan moeten wij het kunnen organiseren” ( bijv. Cultuurnacht, Proef Houten & Makeblijde nodigt uit ) en “Geen passieve houding maar liever een actieve reactie”. ( bijv. Ollie en UitInHouten-website ) Adviseren en organiseren is mijn beroep, oplossingsgericht werken mijn doel en rekening houden met het feit dat het geluid van een minderheid waardevol is, mijn missie.

Ik ken Houten, de bewoners en de ondernemers. Ga graag het gesprek met hen aan en ben van mening dat dezelfde samenleving bereid is om samen met onze ambtenaren mee te werken aan een goede toekomst voor Houten. Ook om die reden ben ik politiek actief geworden voor de gemeente Houten. Ik zie altijd een uitdaging in het oplossingsgericht verdiepen en werken. Afgelopen jaren mij sterk gemaakt voor samenwerkingsverbanden tussen omliggende gemeenten ( de verbonden partijen ) Beleid houdt niet op bij de gemeentegrens, onderlinge samenwerking verhoogt het rendement van onze inspanningen. 

Binnen de gemeentegrens ben ik een groot voorstander van het wijkgericht informeren en betrekken van de inwoners. Als je weet wat er leeft kan je samen de juiste keuze maken.

Het succes, kan door ons zelf bepaald worden en daar draag ik dan ook samen met U graag aan bij. Betrokken worden en betrokken zijn.